Waar gaat dit in hemelsnaam over?

Over de verkiezingen. Heel simpel gezegd geeft #alsjeboosbent een heleboel suggesties om je boosheid kwijt te raken voordat je op 15 maart gaat stemmen, zodat je kan stemmen met je verstand. Of je hart. Of allebei.

Waarom doen jullie dit?

Omdat we zien dat stemmen uit boosheid in andere landen zorgt voor chaos en vijandigheid en de wereld een minder prettige en minder veilige plaats maakt. En omdat we geloven dat heel veel Nederlanders dat ook zien, maar er voor 15 maart nog even aan herinnerd moeten worden.

Zijn jullie verbonden aan een politieke partij?

Nee. Deze oproep is niet een stiekeme manier om te zeggen dat je op een partij moet stemmen. Hoewel er wel een partij is waarvan wij persoonlijk denken dat je er niet op moet stemmen. Maar als je dat met volle overtuiging wel wilt doen, omdat je oprecht gelooft dat het programma van die partij Nederland een beter land zal maken, houden we je niet tegen. Waar het ons om gaat is dat je je stem niet gebruikt als middelvinger naar het systeem. Dat levert namelijk niets op.

Maken jullie mijn boosheid nou belachelijk?

Nee, absoluut niet. Wij vinden ook dat er een heleboel dingen zijn om je kwaad over te maken. We hopen je op deze manier alleen te laten nadenken over wat de beste manier is om te zorgen dat die dingen beter worden.

Wie zijn jullie eigenlijk?

Wij zijn een aantal Nederlanders die zich zorgen maken over de ons land, en de toenemende afstand tussen verschillende groepen mensen. We denken dat die afstand niet nodig is, dat we veel meer met elkaar gemeen hebben dan je zou denken als je het nieuws volgt.

Heeft dit wel zin?

Heel eerlijk? Dat weten wij ook niet. Maar je moet schieten om te scoren.

Kan ik ook zelf iets maken?

Heel graag.

 

Hoe dan?

Hoe je wilt. Bedenk een ludieke tip voor wat je kan doen als je boos bent om van je boosheid af te komen. Maak hiervan een korte film of een foto, een tekening of een stripverhaal, schrijf een column, het maakt niet uit wat.  En deel het met ons en de rest van Nederland. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op via 1001dingen@alsjeboosbent.nl